Top

HYGIENIC DESIGN

Standardni deli za maksimalno higieno

V živilski industriji, medicinski tehniki in farmacevtski industriji igrajo varnost izdelkov, zaščita potrošnikov in pravni vidiki vedno večjo vlogo. Standardizirani elementi v zasnovi Hygienic Design s svojimi specifičnimi lastnostmi doprinesejo k čistejšemu proizvodnemu procesu v teh občutljivih panogah in tako pomagajo pri proizvodnji bolj trajnostnih izdelkov ter zmanjšajo uporabo čistil in konzervansov. Odlikuje jih  kakovostna površina, odsotnost mrtvega prostora, zunanje površine, v katerih se ne more nabirati tekočina in zatesnjena pritrdilna območja. Koncept tesnjenja, ki temelji na izračunih FEM, zagotavlja zanesljivo prileganje površin po montaži.
Hygienic Design pomeni tudi, da se porabljena čas in material za redna čiščenja močno zmanjšata – zaradi česar se obratovalni stroški občutno znižajo.
Manj truda pri čiščenju in krajša čiščenja (lahko znašajo do 25 % proizvodnih časov), zaradi česar je na voljo več časa za proizvodnjo, manjša potreba po sveži vodi, manjša potreba po energiji, manjša potreba po čistilih, manj odpadne vode, nižji skupni stroški in varčevanje z viri.